Voetreflextherapie

 

Reflexzonetherapie wordt ook wel gebruikt of genoemd voetreflextherapie. Dit komt omdat de zones die door het lichaam lopen overeen komen met de zones in de voet.

Overactieve klieren en organen kunnen teruggebracht worden naar een normale functie.

Reacties die het lichaam kunnen geven als gevolg van voetreflextherapie komt doordat het lichaam zich ontdoet van onnodige of te hoge toxische stoffen.

De voeten staan in directe verbinding met de organen, klieren en zenuwen in de rest van ons lichaam.

In de voeten vinden we een weerspiegeling van het gehele lichaam. Door hier te “behandelen” werk je aan het hele lichaam en de daarbij behorende klachten, kwalen en/of pijnen.

Naast dat voetreflextherapie ontspannend is kan het ook heel helend werken.

 

Beenderstelsel:

Heel veel mensen hebben klachten van het beenderstelsel. Hierbij kun je denken aan beenderen van het hoofd (veel hoofdpijn)

Beenderen van de schouder en de arm (spierpijn of ontstekingen)

Beenderen van de rug ( rugklachten)

Beenderen van het bekken en het been (klachten van de lendenwervels en het heiligbeen met de daarbij behorende ischias). 

 

De zintuigen:

De huid heeft een hele grote invloed op ons gestel. Daarnaast zijn de neus, oren, ogen en de tong ook heel belangrijke zintuigen.

 

Ademhalingsstelsel:

Het ademhalingstelsel is o.a. goed te “behandelen”voor problemen van de luchtwegen., de sinussen en het keelgebied. Vaak hebben mensen last van veelvuldige ontstekingen aan de sinussen. Voetreflextherapie kan daar veel verlichting bij geven.

 

Spijsverteringstelsel:

Het gehele spijsverteringstelsel waaronder maag, lever komt bij voetreflextherapie zeker aan de orde.

 

Problemen bij de uitscheiding:

De nieren zijn eigenlijk de superfilters van het lichaam. Via de urineleider komt de urine in de blaas. Heb je klachten van de uitscheiding dan ben je gebaat bij voetreflextherapie.

Ook voor problemen met de darmen (bv. bij obstipatie) kun je veel baat hebben bij voetreflextherapie